Postitatud

Magneesiumirikas spinati-kikerherne panniroog

magneesiumirikas

Mida kevadisemaks muutub ilm, seda enam tekib isu kergemate roogade järele. Magneesiumirikas spinat on mõnus kevadine ärataja ning koostöös kikerhernestega valmib vaid loetud minutite jooksul mõnusalt toitev pannitäis.

Magneesiumipuudus kimbutab väga suurt osa inimestest ning tihti ei osata oma tervisemuresid sellega isegi seostada. Loe siit artiklist, kas sul võib olla magneesiumipuudus.

Nii spinat kui ka muud tumerohelised taimed on väga magneesiumirikkad ning ka muudest tähtsatest toitainetest pungil ning kindlasti peaks neid oma menüüsse lisama nii palju, kui võimalik. Linnast väljas elades tasub pilk visata ka oma peenramaale – ehk õnnestub sealt napsata värskeid naadilehti, nõgest, nurmenukku või võilillelehekesi – kõik need tasub siin retseptis lisaks spinatile samuti kasutusele võtta. Kes oma aiast värsket kraami korjata ei saa, siis turul on saadaval suurte lehtedega värsket spinatit, mis tavaliselt poes müüdavatest 100-grammistest pakkidest märksa soodsama hinnaga on, vähem pakendeid kasutavad ning ka maitselt isegi pisut tugevamad. Spinat tasub alati korralikult üle loputada, et liivaterad hamba all krigisema ei jääks, aga spinati loputamine ongi selle retsepti kõige keerulisem osa – kõik ülejäänu on ülimalt lihtne ning isegi kõige suuremad köögikobakäpad peaksid veerand tunniga hakkama saama.

Ka kikerhernes on magneesiumirikas toiduaine ning praeguse ajal, mil rohkem kodus oleme tasub selle keetmine ise ette võtta. Sel juhul on soovitav alati keeta suurem kogus korraga ning neid mõnusaid terakesi erinevate retseptide juures terve nädala vältel kasutada. Kindlasti sobivad kasutamiseks aga ka konserveeritud kikerherned – neid kasutades on tõepoolest tegemist täieliku kiirtoiduga

Magneesiumirikas spinati-kikerherne panniroog

Kogus kahele inimesele

1 sibul
Tibake õli
Umbes pool kilo spinatit, kui õnnestub, siis vaheta osa värskete umbrohulehtede vastu
200-300 g keedetud kikerherneid
0,5 sidruni mahl
Soola-pipart

Haki sibul üsna peenelt ning prae madalal kuumusel tilga õliga paar minutit.
Samal ajal haki spinat ja muu roheline kraam umbes 1-cm ribadeks ning lisa need sibula juurde pannile. Sel hetkel tundub, et kogus on meeletu, aga see vajub kiiresti kokku.
Paari minuti pärast, kui kuhi on juba palju väiksemaks vajunud lisa pannile ka kikerherned ning kuumuta veel seni, kuni ka kikerherned läbi soojenenud on.
Maitsesta segu soola, pipra ning sidrunimahlaga.

Retsept ilmus algselt siin.

Magneesiumirikas spinati-kikerherne roog
Magneesiumirikas spinati-kikerherne roog