Postitatud

Lihtne ja luksuslik magneesiumirikas magustoit

magneesiumirikas magustoit

Tervislik toit ei pea sugugi igav ja maitsetu olema ja tänases postituses tuleb tutvustusele üks magneesiumirikas magustoit.

Nii avokaadod kui ka tume šokolaad on mõlemad magneesiumirikkad toiduained ning kuigi avokaado ei kõla sugugi nagu midagi, millest desserti valmistada, siis kinnitame – šokolaadiga koos on see ülimalt mõnus ning siidiselt luksuslik kombinatsioon. Loomulikult sisaldub isegi 80% šokolaadis siiski ka suhkrut, seega jäägu see magneesiumirikas magustoit pidupäevade tähistamiseks, mitte päris igapäevaselt nautimiseks.

Magneesiumirikas magustoit – šokolaadi-avokaadovaht

Vaja läheb:

  1. 100 g tumedat šokolaadi (kasutasin 80%)
  2. 60 g kookospiima
  3. Suts soola
  4. 1 tl vaniljeekstrakti
  5. 2 küpset avokaadot
  6. 1-2 spl agaavisiirupit

Valmistamisõpetus:

  1. Sulata šokolaad veevannil
  2. Lisa samasse kaussi kookospiim ning sega korralikult läbi.
  3. Lisa ka sool ning vaniljeekstrakt.
  4. Lase paar minutit jahtuda, lõika seni pooleks avokaadod ning võta neist kivid välja.
  5. Eemalda lusikaga avokaado viljaliha otse muu kraami juurde ning mikserda saumikserit kasutades siidiseks.
  6. Viimasena lisa agaavisiirup – kõigepealt 1 lusikatäis, mikserda ka see segamini ning maitse. Vajadusel lisa veel pisut siirupit.
  7. Tõsta serveerimisnõudesse ning naudi kohe või järgmisel päeval.

Retsept ilmus algselt Hea Toidu Kodu blogis siin.

Kui sa tervisliku toitumisega vajalikku magneesiumikogust kätte ei saa, siis piilu siia.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga