Postitatud

Magneesiumirikas suupiste – peedihummus

magneesiumirikas suupiste

Maailmas on välja mõeldud terve hulk erinevaid tähtpäevi. Kui hästi otsida, siis leiab omaete tähtpäeva nii sinisele värvile, kui puude lõhkumisele ning kõigele, mis sinna vahele jääb. Täna tähistatakse maailmas hummuse päeva. Õigupoolest tähistatakse hummusepäeva alati maikuu kolmandal neljapäeval, seega on tegemist liikuva pühaga. Meie seda tähtpäeva aktiivselt ei tähista ning leidsime selle kohta ka info täiesti kogemata, aga hummust armastame küll, sest see magneesiumirikas suupiste saab ülikiiresti valmis, on väga mitmekülgsete kasutusvõimalustega ning maitseb lihtsalt hästi.

Kuigi meie põhiäriks on magneesiumi müümine, mida saab kasutada näiteks jalavanni tegemiseks, siis soovitame ikkagi soojalt magneesiumirikkaid toite ka oma menüüsse lisada. Kui organismis on tekkinud magneesiumipuudus (ja see on enam kui pooltel inimestel), siis on magneesiumi välispidine tarvitamine kõige efektiivsem, aga kõige parem oleks magneesiumipuuduse tekkimist ikkagi välistada ning loodame, et tänane magneesiumirikas suupiste leiab teie toidulaual koha.

Tavalise hummuse retsepti asemel jagame täna värvilise peedihummuse retsepti. Nii peet kui ka kikerherned on heaks magneesiumi allikaks ning soovitame neid igapäevaselt tarbida nii hummusena kui ka teistes retseptides.

Magneesiumirikas suupiste – peedihummus

Koostisosad:
240 g keedetud kikerherneid (võid kasutada konservi, see on täpselt ühe tavalise purgi kogus)
1 suurem ahjus küpsetatud või keedetud peet
Natuke vett
0,5 sidruni mahl
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
0,5 dl extra virgin oliiviõli
Soola

Kuidas teha:
1. Tõsta kaussi kikerherned ning jämedalt hakitud peet. Lisa natuke vett – alusta 0,5 detsiliitriga ning lisa vajadusel pisut juurde. Töötle segu saumikseriga ühtlaseks.
2. Lisa kaussi osa sidrunimahlast vürtsköömnetest soolast ning õlist. Ära kõike korraga lisa, sest võib-olla on sinu maitsemeel erinev ja tahad mõnda asja vähem lisada. Surista kõik veel ühtlasemaks ning maitse. Lisa seda, mida juurde soovid.
3. Serveeri lihtsalt dipina, määri leivale või kasuta salati juures.

Retsept ilmus algselt siin.